Parodontológia

Parodontológiai kezelések

A parodontológiai kezelések nélkülözhetetlen elemei a komplex fogorvosi kezeléssorozatnak. Olykor elkerülhetetlenek ezek a beavatkozások annak érdekében, hogy megőrizhessük fogaink épségét. A parodontológia a fogmegtartó kezelések egyik, ha nem a legfontosabb eleme. 

A parodontológia a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág, amely forradalmi fejlődésen ment keresztül az elmúlt 2 évtizedben.

Fogínygyulladás és fogínysorvadás

Legfőbb okozója a fogkő. Komoly veszélye ezeknek a betegségeknek, hogy nem minden esetben járnak fájdalommal, a következményei azonban annál fájdalmasabbak lehetnek.

Fogínygyulladás

Egy bakteriális fertőzés miatt kialakult gyulladás. Előfordulhat, hogy a gyulladás alapja lehet súlyosabb problémának is, amelyeket ha nem kezelünk időben, akkor a fogínysorvadással kell szembenéznünk és akár a fogak elvesztése is fenyegető kimenetelként jelenhet meg. 

Fogínysorvadás

A fogínygyulladással kezdődő megbetegedés súlyos esete, ami már tartós szövetkárosodásban ölthet testet, és a fogak elvesztésével is járhat.

Mikor jelentkezhet?

Elmondható, hogy a fogágybetegségek kialakulásánál az a veszélyes, hogy sokszor semmilyen panaszt nem okoz a páciensnek, de mégis elkezdődik és már csak akkor észlelik, amikor előrehaladott fázisba ért. A megelőzés és a probléma időben történő felismerése kiemelt szerepet tölt be a kezelésben.

Egyaránt jelentkezhet fiataloknál és időseknél, de mivel hosszabb idő kell a kialakulásához, így nagyobb arányban fordul elő 40-50 éves kor felett.

fogászataki kezelések - fogmegtarto

Mikor van szükség parodontológiai beavatkozásra?

Egy fogprobléma esetén az emberek többsége nem tudja azonnal megállapítani, hogy mikor, milyen kezelésre van szüksége. 

Nagy vonalakban minden ínybetegség ehhez a szakterülethez tartozik. Ha a fogínnyel probléma van, akkor minden fogunk veszélyben lehet. 

A fogínygyulladást, ha nem kezeljük, azt hamarosan a fogínyünk sorvadása követheti, amelynek több tünete is lehet, amelyekből elég, ha már egy tünetet felfedez.

Fogínybetegség tünetei:

Hozzánk örömmel járnak a pácienseink, mert:

fajdalommentes kezelesek

Fájdalommentes kezelések

A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően rendelőnkben minden kezelést teljesen fájdalommentesen végzünk, hogy a fogászati kezelése pozitív élményként maradhasson meg.

100%-ban digitalizált fogászati centrum

Nálunk minden adott a tökéletes eredményhez. Pácienseink igényeit a lehető leggyorsabb és legprecízebb módon tudjuk kivitelezni.

Teljeskörű fogászati ellátás

Szakorvosaink folyamatosan képzik magukat, hogy a modern fogászati eljárások legjavát juttassák el Önhöz. Minden fogászati problémájára megoldást kínálunk.

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás