Koronák és
hídtagok

Koronák, hídtagok

A koronák és hidak olyan rögzített esztétikus fogpótlások, amelyek egy vagy több fog pótlására hivatottak. A koronák egy, míg a hidak több tagból állnak. Szóló koronára általában szuvasodás vagy trauma következtében bekövetkezett nagy foganyagveszteség, vagy esztétikai problémák során van szükség, míg a hidak esetében sorközi hiányt pótolunk. A páciensnek érdemes megfontolni, hogy a beavatkozás sokszor az egészséges fogak lecsiszolását igényli, melynek szövődménye akár a fog elhalása is lehet. Előnyei, hogy a páciens gyorsan, mindössze egy hét leforgása alatt egy esztétikus és tökéletesen funkcionáló fogpótlást kap kézhez, valamint a pótlás nem foglal el több helyet a szájüregben mint a beteg saját foga.

Mi az a korona?

Koronát akkor alkalmazunk, amikor már kevés foganyag áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő tartóssággal tömőanyagból építsük fel a sérült fogat. 

Ebben az esetben előkészítjük a fog felületét és fogtechnikai partnerünk egy nagy pontosságú lenyomat alapján elkészíti a koronát, ami a legmodernebb számítógép vezérléssel és gyártással történik. Legfőbb jellemzője, hogy sapkaszerűen beborítja a megmaradt fogat és megvédi a további igénybevételtől.

Mikor beszélünk hídról?

A hiányzó fog(ak) pótlása megoldható híddal. A híd egy vagy több fog hiányának megszűntetésére alkalmas fogmű, mely a meglévő stabil fogakon rögzül, azok az ún. hídpillérek vagy pillérfogak. Több fog hiánya is kezelhető híd alkalmazásával. Megjelenését tekintve teljesen azonos a természetes fogakéval.

Miért javasoljuk a fémmentes cirkónia koronát, hidat?

fogászataki kezelések - fogmegtarto
fogászati kezelés - szajsebeszet

Gondoskodunk arról, hogy a végleges korona elkészültéig sem kell fog nélül maradnia!

A korona elkészítése és a végleges korona átadása közötti időszakra ideiglenes koronát készítünk. 

Hozzánk örömmel járnak a pácienseink, mert:

fajdalommentes kezelesek

Fájdalommentes kezelések

A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően rendelőnkben minden kezelést teljesen fájdalommentesen végzünk, hogy a fogászati kezelése pozitív élményként maradhasson meg.

100%-ban digitalizált fogászati centrum

Nálunk minden adott a tökéletes eredményhez. Pácienseink igényeit a lehető leggyorsabb és legprecízebb módon tudjuk kivitelezni.

Teljeskörű fogászati ellátás

Szakorvosaink folyamatosan képzik magukat, hogy a modern fogászati eljárások legjavát juttassák el Önhöz. Minden fogászati problémájára megoldást kínálunk.

A Rögzített Fogpótlások Menete

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás