Kombinált fogpótlások

Mi az a kombinált fogpótlás?

Sok esetben előfordul, hogy egyszerre kell kivehető és szájban maradó fogpótlást is készítenünk, ezt nevezzük szaknyelven kombinált fogpótlásnak. Gyors és ideális megoldás a teljes fogazat pótlására.

Milyen esetben készítünk kombinált fogpótlást?

Kombinált fogpótlásokat olyan esetben készítünk, amikor a páciensnek egy vagy mindkét oldali sorvégi foghiánya van, és implantációs fogpótlás elkészítésére nincs lehetőség. A meglévő saját fogakra koronák kerülnek, amelyhez a kivehető rész kapcsolódik különböző finommechanikai rögzítő elemekkel. Ez teszi lehetővé, hogy kívülről a fogpótlás úgy néz ki, mint a páciens saját foga.

 

A kombinált fogpótlás három nagy egységből tevődik össze:

Fix rész

A maradék fogakat egy egységbe foglaló fémkerámia híd (fém váz, porcelán leplezés), melyhez a kivehető rész finommechanikai módon rögzül.

Kivehető rész

Ez lényegében a kombinált fogpótlás azon része, melyet tisztítás céljából naponta legalább egyszer ki kell venni a szájból.

Elhorgonyzás eszköze

Az elhorgonyzás eszközén azt az összekötő részt értjük, amely kapcsolatot biztosít a fix rész, azaz a híd, vagy korona és a kivehető rész között.

A fogpótlás elkészítése után:

A kombinált fogpótlások rendszeres fogorvosi ellenőrzése elengedhetetlen! Eleinte hetente, majd havonta, de később már félévente is elegendő meglátogatnia minket. Amennyiben az első kellemetlen tünetet tapasztalja, érdemes egy kontrollvizsgálatra bejelentkezni, hogy felmérhessük hol kell kicsit lecsiszolni belőle, milyen korrigálásra lehet szükség az íny esetlegesen fájdalmas kisebesedésének elkerülése érdekében.

fogászati kezelés - diagnosztika

A fogpótlás tisztítása

A leglényegesebb az alapvető szájhigiénia fenntartása. A szájban lévő, rögzített részt úgy kell kezelni, mintha az eredeti fogunk lenne: reggel-este fogkrémmel és fogkefével alaposan meg kell mosni. A kivehető részt minden nap legalább egyszer (este) ki kell venni a szájból és ugyancsak meg kell tisztítani. Nagyon fontos, hogy a tisztítás során nem fogkrémet és fogkefét használunk, hanem langyos vizet, folyékony szappant és egy speciálisan kivehető fogpótlásokhoz kifejlesztett kefét. Hetente legalább egyszer érdemes a kivehető részt egy műfogsortisztító tablettával feloldott vízben fél órára beáztatni, hogy a pótlás pórusaiban megtelepedő baktériumokat is el tudjuk pusztítani.

Hozzánk örömmel járnak a pácienseink, mert:

fajdalommentes kezelesek

Fájdalommentes kezelések

A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően rendelőnkben minden kezelést teljesen fájdalommentesen végzünk, hogy a fogászati kezelése pozitív élményként maradhasson meg.

100%-ban digitalizált fogászati centrum

Nálunk minden adott a tökéletes eredményhez. Pácienseink igényeit a lehető leggyorsabb és legprecízebb módon tudjuk kivitelezni.

Teljeskörű fogászati ellátás

Szakorvosaink folyamatosan képzik magukat, hogy a modern fogászati eljárások legjavát juttassák el Önhöz. Minden fogászati problémájára megoldást kínálunk.

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás