Gyökérkezelés

Mi az a gyökérkezelés

A fogászatban a gyökérkezelés alatt az elhalt fogbél eltávolítását, a gyökércsatornák kémiai és mechanikai úton való megtisztítását, majd a megtisztított gyökércsatornák végleges betömését értjük.

Erre akkor van szükség, ha a fog valamilyen esemény következtében elhalt. A pontos diagnózis függvényében a beavatkozás történhet egy, illetve több ülésben is.

A gyökérkezelés lehetséges okai

Sokszor merül fel a kérdés, hogy vajon milyen tényezők következtében kell sort keríteni a gyökérkezelésre.

Miért kell végrehajtani?

Amennyiben gyulladás miatt válik szükségessé a gyökérkezelés, akkor biztos, hogy baktériumok vannak a gyökércsatornákban és a gyökércsúcs körüli elváltozásban. Sajnos ezek a baktériumok nem pusztíthatók el antibiotikum szedésével, mivel nem tud terápiás koncentrációban felhalmozódni a hatóanyag a csontban lévő üregben, illetve az elhalt fog belsejében. A kórokozók kiirtása és eltávolítása mindenképpen szükséges, különben újra és újra fellángol a gyulladás. A gyökérkezelés során a gyökércsatornák mechanikus tisztítása az egyik legfontosabb feladat, amely a kémiai tisztítással kiegészítve garantálja, hogy a csatornák valóban csíramentes állapotba kerüljenek.

Hatékony gyökérkezelés a Lehoczky Dental-ban

A technológia dinamikus fejlődése során megjelent gépekkel pontosabb és hatékonyabb a gyökérkezelés.

Gyökérkezelés utáni teendők

A gyökérkezelés után az esetek többségében a kezelt fog panaszmentessé válik. Azonban azt is érdemes megjegyeznünk, hogy a gyökércsúcs körüli gyulladás nem szívódik fel egyik napról a másikra, ezért előfordulhat, hogy a kezelés után 1-2 napig enyhe fájdalmat, ráharapási érzékenységet tapasztal. Ilyenkor egy gyenge fájdalomcsillapító hatékonyan orvosolni tudja a problémát. A gyulladt fog körül az íny is lehet lobos állapotban, amelynek szintén pár nap szükséges lehet a gyógyuláshoz.

Hozzánk örömmel járnak a pácienseink, mert:

fajdalommentes kezelesek

Fájdalommentes kezelések

A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően rendelőnkben minden kezelést teljesen fájdalommentesen végzünk, hogy a fogászati kezelése pozitív élményként maradhasson meg.

100%-ban digitalizált fogászati centrum

Nálunk minden adott a tökéletes eredményhez. Pácienseink igényeit a lehető leggyorsabb és legprecízebb módon tudjuk kivitelezni.

Teljeskörű fogászati ellátás

Szakorvosaink folyamatosan képzik magukat, hogy a modern fogászati eljárások legjavát juttassák el Önhöz. Minden fogászati problémájára megoldást kínálunk.

A Gyökérkezelés Menete

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás