Fogkőeltávolítás

Professzionális fogkőeltávolítás

A fogkő a fogfelszíneken megtelepedő baktériumok, szerves és szervetlen anyagok összessége, amelynek eltávolítása csak mechanikai úton lehetséges. Ennek kialakulását gyakran a legprecízebb szájápolási módszerek és eszközök segítségével sem lehet elkerülni, ezért mindenképpen ajánlott a fogak, fogpótlások és implantátumok félévente történő professzionális megtisztítása. 

A Kezelésről

A kezelés során az íny feletti és alatti területek ultrahangos fogkőeltávolító eszköz segítségével megtisztításra kerülnek, majd ezt követően a felületeket intraorális homokfúvóval polírozzuk és tisztítjuk. A kezelésnek köszönhetően nagymértékben hozzájárulhatunk szájunk egészségének megőrzéséhez.

A Fogkőeltávolítás Menete

1. Lépés

A fogkőeltávolítást egy konzultáció és fogászati szűrés előzi meg, ami teljesen díjmentes. Ennek során a fogorvos megbeszéli Önnel a kezelés menetét és átad egy kezelési- és költségtervet.

2. Lépés

A fogkő leszedése során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A beavatkozás gyors és fájdalommentes, a páciensnek további fizikai megterhelést nem jelent.

3. Lépés

A kezelés utolsó lépése a homokfúvós polírozás, melynek köszönhetően akár 1-2 árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogai. Amennyiben indokolt, ezt  követően kerülhet sor az íny- és tasakkezelésre. Ennek során fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal kezeljük az ínyt, ami nemcsak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, hanem serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát is.

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás