Esztétikus Fogtömések

A szembetűnő amalgám tömések ideje lejárt. Az esztétikus fogtömés elkészítéséhez használt anyagok ma már lehetővé teszik, hogy a fog eredeti színe élethűen visszaállítható legyen.

A 21. század egyik leggyakoribb krónikus betegsége a fogszuvasodás

Kialakulásának legfőbb okozói a fogak felszínén megtelepedő savképző baktériumok, amelyek az italokban és ételekben megtalálható cukrokat bontják le, és melléktermékként savat termelnek, amely a fogak keményszöveteit károsítja.

Ez a folyamat eleinte visszafordítható, amely az idő előrehaladtával tovább terjed a fogbél felé, és visszafordíthatatlan károsodásokat, fájdalmat és gyulladást is okozhat. Legtöbb esetben kellő odafigyeléssel, rendszeres szájápolással és a féléves fogászati szűrővizsgálaton való megjelenéssel ez megelőzhető.

Mikor van szükség fogtömés készítésére?

Megállítjuk a fogak tovább romlását

Az esztétikus fényre kötő fehér tömőanyagok lényegében apró üveg, illetve kerámia szemcsékkel feltöltött műgyanta alapú polimer anyagok, azaz üveggel töltött műanyagok. Stabil, strapabíró, jól kipróbált esztétikus anyagokról van szó, ezekből nem szabadulnak fel káros anyagok, mint azt az amalgám tömések esetén. A fog hiányzó formája tökéletesen visszaadható vele, a fogorvosi rendelőben elkészíthető, nem kell fogtechnikushoz fordulni.

Az esztétikus fogtömések több fogászati problémára nyújtanak gyors és hatékony megoldást, mellette megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás továbbterjedését az egészséges fogakra. 

Az esztétikus fogtömés rendelőnkben rutineljárás, amit szegedi rendelőnkben helyi érzéstelenítéssel végzünk, így nem jár fájdalommal. 

fogászati kezelés - diagnosztika
fogászati kezelés - szajsebeszet

Mi van akkor, ha a károsodás oly mértékben kiterjedt, hogy a töméssel történő restauráció már nem lehetséges

Ilyenkor ún. betétet (inlay/onlay/overlay) alkalmazunk. Ez esetben az üreg kialakítását követően lenyomatot veszünk, mely segítségével magasan képzett fogtechnikai partnerünk készíti el a restaurátumot, amely a következő időpont alkalmával beragasztásra kerül.

Előnyei az esztétikus fogtöméseknek

Hozzánk örömmel járnak a pácienseink, mert:

fajdalommentes kezelesek

Fájdalommentes kezelések

A legmodernebb eljárásoknak köszönhetően rendelőnkben minden kezelést teljesen fájdalommentesen végzünk, hogy a fogászati kezelése pozitív élményként maradhasson meg.

100%-ban digitalizált fogászati centrum

Nálunk minden adott a tökéletes eredményhez. Pácienseink igényeit a lehető leggyorsabb és legprecízebb módon tudjuk kivitelezni.

Teljeskörű fogászati ellátás

Szakorvosaink folyamatosan képzik magukat, hogy a modern fogászati eljárások legjavát juttassák el Önhöz. Minden fogászati problémájára megoldást kínálunk.

Az Esztétikus Fogtömés Menete

Hogyan zajlik az időpont foglalás?

1

Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül

2

Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata

3

Részletes írásos kezelési terv és ajánlat

4

Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése

5

Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Időpontfoglalás